lunes, 16 de noviembre de 2009

M'ho quedo jo, gràcies

Com Villarriba i Villabajo, sempre hi ha pobles amb certa "rivalitat veïnal". Són una excusa perfecta per a cantants i actors que, quan actuen en un dels dos municipis, es burlen de l'altre. I quan van a l'altre, ho fan al revés, és clar... No sabem si és per aquest motiu, però després que Montblanc hagi renunciat al Centre d'Acollida Turística -CAT- que li havia assignat la Generalitat, l'Espluga de Francolí s'ha afanyat en reclamar-lo.


Els motius de la renúncia de vila ducal són purament econòmics. Joan Mogas, regidor d'hisenda, assegura que cal retallar despeses. El CAT, amb un cost aproximat d'un milió d'euros, seria ara per ara "inviable". I més encara si es té en compte el cost del manteniment.

Així doncs, Esquerra Republicana de l'Espluga ha proposat salvar el centre i endur-se'l a casa seva, per a que aquest no marxi de la Conca. Però a l'Espluga el partit es troba a l'oposició. L'alcalde, el convergent David Rovira, ja ha explicat que no és un projecte realista. Segons Rovira fan falta dues coses; els diners i els terrenys. I de moment, no n'hi ha cap de les dues.


Què són els CAT?

Els Centres d'Acollida Turística són una xarxa d'11 espais que s'emplacaran en llocs d'alt interès històric, cultural i paisatgístic i que es financien, a parts iguals, entre l'estat, la generalitat i els ajuntaments. L'hipotètic CAT de la Conca se centaria en la història de la corona d'Aragó i potenciaria elements com la ciutat medieval montblanquina o els monestirs de la ruta del Císter.



Personalment em pregunto realment què són aquests espais tan cars i quin dinamisme turístic poden aportar. No són un altre excusa per fer i fer coses que després no visitarà ningú? No seria més útil, a Montblanc mateix, habilitar una torre per a que la puguéssin visitar els turistes? Personalment, no necessito que les administracions em demostrin que treballen molt. Simplement necessito que ho facin de veritat i ho demostrin menys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario