lunes, 19 de octubre de 2009

Donar i rebre en les terres de William Wallace

Catalunya i Escòcia comparteixen alguna cosa més que un sentiment nacional. Almenys això s'ha proposat el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Per una banda, tècnics de turisme tarragonins han viatjat a terres escoceses per conèixer el seu model de gestió turística. Per l'altra, s'acaba de dur a terme un acte de promoció de la Costa Daurada a Glasgow i Edimburg.

L'intercanvi és molt positiu. I més encara entre dues regions que se senten orgulloses de la seva cultura, història i tradicions; factors que es poden potenciar turísticament. El president del Patronat de Turisme, Joan Aregio, ha explicat que els escocesos "han sabut generar un fil conductor i que la promoció es fa tota en una mateixa direcció".


Poca representació interior


El més lamentable, però, arriba quan repassem la llista de la delegació catalana que va viatjar fins a Glasgow. Entre
ells trobem representants de les Terres de l'Ebre, Cambrils, Vila-seca, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, l'Alt Camp, l'Atmetlla de Mar i Deltebre. Tan sols dos responsables de les comarques interiors. És que a les invitacions els costa travessar muntanyes? O és que no resulten interessants per Falset, Móra, Gandesa, l'Espluga...?

El turista escocès busca un viatge familiar, sol i bon clima, i se sol allotjar a la part central de la Costa Daurada. Seria ideal aconseguir que en aquesta mateixa franja central, es retirés uns quilòmetres endins. De moment, sembla que l'Alt Camp i la Conca són els únics interessats en aconseguir-ho.




1 comentario:

  1. La majoria de guiris venen aquí de sol i platja, i és difícil treure'ls aquesta idea del cap. És cert que a les nostres comarques interiors hi ha moltes coses a fer i veure, però sembla que, de moment, estigue més destinat als propis catalans o a alguns espanyols.

    ResponderEliminar