lunes, 30 de noviembre de 2009

El turisme rural creix un 4,5% a Catalunya


El turisme rural resisteix amb força. El 3r trimestre de 2009, el nombre de pernoctacions a cases rurals de Catalunya ha augmentat un 4,5% respecte l'any anterior. Això és gràcies al turisme català, que amb un increment del 6,8% ha compensat la caiguda de visitants estrangers (-1,2%).

Si el litoral de la Costa Daurada està densament poblat d'hotels i campings, els allotjaments rurals són el punt fort de l'interior. Segons les últimes dades de l'Idescat (2006), la Terra Alta, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre sumen més d'un miler de places d'aquest tipus d'establiments. Això equival a la meitat de la capacitat dels hotels d'aquestes comarques. En canvi, si fem la mateixa comparativa al Baix Camp, observem que l'oferta d'allotjament rurals és 34 vegades inferior que la hotelera (240 davant 8.167).

Aquests mesos tothom vol estalviar però ningú vol quedar-se sense vacances. Buscar un destí proper és una bona opció, també de cara a Nadal. Existeixen diverses webs que recopilen l'oferta de cases rurals a Catalunya i Tarragona. Us animo a fer-hi una ullada. A la imatge es mostra Mas Virgili, a El Milà (Alt Camp).

No hay comentarios:

Publicar un comentario